בעוד שלעיתים יש צורך לחזק ולהרחיב את התשתיות הקיימות כדי ליהנות מהם, סיבים אופטיים שווים את המאמץ והם כנראה ה-"דבר הבא" בתחום מהירות הגלישה באינטרנט. מה חשוב לדעת, ולמה הם עדיפים? הנה כמה דגשים ומידע ששווה לקחת בחשבון.
למי שפחות בקיאים במונחים השונים, תשתית האינטרנט היא הפלטפורמה, או הבסיס, שעליו למעשה נע המידע ברשת. ובעוד שכל מכשירי האונליין (ניידים, טבלטים וכו') חייבים תשתית כדי לקבל מידע מהאינטרנט, בשנים האחרונות היה נהוג להתחבר לתשתיות שמאפשרות מהירות גלישה מקסימלית של 100 מגה. ואז, ב-2014, הגיע האינטרנט המבוסס על סיבים אופטיים. מה השתנה מאז, ולמה היום אינטרנט סיב אופטי מומלץ לא רק בחברות וארגונים אלא גם בבתים? המשיכו לקרוא.
סיבות הרחבת האינטרנט לסיבים אופטיים
נכון להיום, התשתית היבשתית הרגילה (100 מגה) נחשבת טכנולוגיה יחסית ישנה, ורבים בוחרים להרחיב תשתיות אלו לחזקות יותר, קרי אינטרנט סיבים אופטיים. בסופו של דבר, יש סיבה לכך שבחברות רבות אינטרנט סיב אופטי הוא הבחירה מועדפת. בואו נעבור על יתרונותיו.
ראשית, בניגוד לתשתיות הישנות, אינטרנט סיבים אופטיים מאפשר לכם להגיע למהירות גלישה של 1,000 מגה, שזהו פער משמעותי מאוד מאותן התשתיות המספקות אפשרות גלישה של 100 מגה בלבד. בנקודה הזאת, רבים ישאלו: בשביל מה צריך בכלל 1,000 מגה? תחשבו לרגע על כל המכשירים בבית שלכם שעובדים בצורה מקוונת, לרבות טלוויזיות חכמות וניידים, טלפונים, מחשבים נייחים ואפילו בתים חכמים שלמים. קיבלתם את התשובה.
יתרונות הסיבים עצמם ואבטחת העברת המידע
הבדל מהותי נוסף ששווה לקחת בחשבון הוא, הנושא של הסיבים עצמם. בניגוד לטכנולוגיה שהייתה נפוצה בישראל עד 2014 (טכנולוגיית DSL עם חיבור ע"י סיבי נחושת), סיבים אופטיים הם למעשה סיבים דקיקים מזכוכית, שמאפשרים את אותו קצב העברת מידע מהיר. ומעבר לכך שאותם סיבי זכוכית מאפשרים קצב העברת נתונים מעולה, תשתית זו גם נחשבת בטוחה יותר.
נכון להיום, אינטרנט סיב אופטי נחשב לשיטה הבטוחה ביותר להעברת נתונים. זאת, בשל המהירות הגבוהה והחיבור המאובטח של תשתיות אלו. תשתיות סיבים אופטיות למעשה משתמשות ב-”פעימות אור” דרך זכוכית כדי להעביר נתונים, מה שהופך את העברת הנתונים לכמעט בלתי אפשרית ליירוט ופריצה ע”י האקרים.
מה עוד לקחת בחשבון כשרוצים חיבור מהיר לאינטרנט?
אם אתם מעוניינים להתקין אינטרנט סיב אופטי בביתכם, חשוב לקחת בחשבון, שעדיין, למרות ההתקדמות המשמעותית בפריסת התשתיות בארץ, לא כל בתי האב מותאמים לתשתיות אלו. וככה גם רלוונטי לגבי חברות וארגונים שרוצים להתקדם לחיבור מהיר, אבל צריכים לחזק את התשתית הקיימת שלהם.
כמו כן, יש להיות מודעים לכך שמהירות הגלישה תושפע מכמה גורמים, לרבות המיקום של הבית ביחס לארון התקשורת המרכזי. אם התגברתם על האתגרים האלו, קיבלתם אינטרנט שגם סופרמן יתקשה להתחרות אתו.